El tipus de formatge que el.labora Cavallería Nova S.C. és de Maó-Menorca Artesà, acollit a la Denominació d´Origen Protegida Maó-Menorca.

És un formatge de gran cremositat y amb un baix contingut relatiu de sal.

Presenta una pasta compacta, amb escàs nombre d´ulls (forats), distribuïts irregularment i de petita grandaria. Al tacte la superficie és fina, untuosa i dèbilment humida. El color intens, amb clar predomini dels descriptors de la familia animal (cuir), lactics (llet fresca) i vegetal (palla). En boca presenta un adequat equilibri entre el sabor salat i l´àcid, amb presència de la sensació picant. El regust és elevat i de duració prolongada, amb predomini dels record làctics (mantega) i vegetals (fusta).


PROCES D´ELABORACIO ARTESA DEL NOSTRE FORMATGE
GARANTIA DE QUALITAT

La propietat de la finca garanteix la qualitat en tot el procés de producció de la llet i de la fabricació del formatge, amb el que finalment s´obté un formatge d´excel.lent qualitat controlada per laboratoris homologats i independents. La qualitat de la llet està controlada pels laboratoris de l´IBABSA. També els laboratoris de la PIMEN Menorca controlen la llet, el formatge, l´aigua, l´ambient i les superficies i estris de feina utilitzats en l´elaboració del formatge Cavallería Nova.

El Consell Regulador de la Denominació d´Origen Protegida, a la qual Cavallería Nova està acollida amb els seus controls periòdics dels formatges que surten al mercat, és el darrer control de qualitat dels nostres formatges.

© Cavallería Nova, 2006
   Camí Vell, km.7, Ciutadella de Menorca. Illes Balears. - tel. 971 900 303 - fax. 971 906 600
   Català  Castellano