Menorca està situada al centre del Mediterrani occidental, equidistant de la Península Ibèrica i de Sardenya, del Languedoc i d´Argèlia. Ës l´illa més oriental, la més septentrional de l´arxipèlag balear i amb els seus casi 702 kilòmetres quadrats i un litoral de 216 kilòmetres, es converteix (després de Mallorca) en la segona en extensió.

Més informació: www.visitmenorca.com


DENOMINACIO D'ORIGEN

Un producte amb Denominació d´Origen Protegida (D.O.P.), és un producte íntimament lligat a la zona geogràfica on es produeix: l´illa de Menorca. Factors geoclimàtics: característiques del sòl, temperatura, humitat, llum, etc. juntament amb l´element humà: procés d´elaboració i pràctiques de maduració tradicionals, condicionen de forma determinant les característiques finals, l´aroma i sabor del formatge.

Referir-nos al formatge Maó, és tractar d´una part de la cultura i les costums de l´illa de Menorca i ha estat i és un element clau per a l´actual manteniment de la seva fisonomía. L´explotació ramadera duïta a terme a les finques unifamiliars, el terreny dividit en parcel.les per multitud de parets de pedra seca perque el ramat pugui pasturar en llibertat, conformen el paissatge característic del camp menorquí i han permès mantenir l´equilibri ecològic que ha fet posible la declaració per la UNESCO de Menorca: Reserva de la Biosfera.

El Consell Regulador és l´organisme encarregat de vetllar per l´autenticitat i qualitat del Formatge Maó-Menorca. Per això disposa d´un reglament i una norma de qualitat que han de complir tots els formatges que així s´anomenen. Una vegada superats els controls de qualitat, el Consell Regulador identifica cada peça de formatge o porció amb una contraetiqueta numerada. Al adquirir un formatge Maó-Menorca, és imprescindible comprobar que duu aquesta etiqueta numerada, única garantía d´autenticitat.

© Cavallería Nova, 2006
   Camí Vell, km.7, Ciutadella de Menorca. Illes Balears. - tel. 971 900 303 - fax. 971 906 600
   Català  Castellano